eng / slo

Dan odprtih vrat v Evrosadu

09.10.2013

Na pobudo Ministrstva za kmetijstvo in okolje, kmetije in pridelovalci odpirajo svoja vrata slovenskim potrošnikom, da pokažejo kakovost lokalne hrane ter jih vabijo, da na dnevih odprtih vrat preverijo, zakaj si lokalno pridelana hrana zasluži njihovo zaupanje. Med njimi bo v soboto 12.10.2013 tudi naše podjetje. 

V preteklem mesecu so dnevi odprtih vrat že potekali na kmetijah, v predelovalnih obratih in zadrugah po različnih koncih Slovenije. S pobudo Ministrstva za kmetijstvo in okolje se nadaljuje promocija lokalne hrane in potrošnikom omogoča, da se prepričajo kako poteka pridelava in predelava kakovostne lokalne hrane. »Cilj je, da udeleženci dnevov odprtih vrat spoznajo in vidijo, kje nastaja kvalitetna lokalna hrana in da dobijo priložnost preizkusiti različne okuse, ki so plod domače pridelave in predelave. Kot popotnico za naprej pa želimo z aktivnostmi promocije nadaljevati in vzpostaviti novo enotno označbo, za katero bodo morali pridelovalci in predelovalci izpolnjevati določene kriterije. Potrošniku pa bo enotna označba olajšala prepoznavanje in izbiro lokalnih izdelkov,« o pobudi in odločitvi Ministrstva za kmetijstvo in okolje pravi Janja Kokolj Prošek, vodja Službe za živilskopredelovalno industrijo in mednarodno medinstitucionalno sodelovanje.  

Ta vikend, v soboto 12.10.2013, odpiramo vrata sortirno-pakirnega centra (Evrosad d.o.o. Krško, Cesta 4. julija 134, Krško) med 10. in 14. uro. Udeleženci si boste lahko ogledali visoko tehnološke postopke sortiranja, pakiranja in skladiščenja sadja. Ob 11h se bosta obiskovalcem pridružila strokovnjaka z Ministrstva za kmetijstvo in okolje, Janja Kokolj Prošek, vodja Službe za živilskopredelovalno industrijo in mednarodno medinstitucionalno sodelovanje ter Tomaž Džuban z Direktorata za kmetijstvo, ki bo spregovoril o tradiciji in razvojni strategiji sadjarstva v Sloveniji.

Obiskovalcem bo za pojasnila na voljo tudi strokovnjak mag. Peter Zadravec, vodja proizvodnje v podjetju Evrosad, ki bo predstavil kako najnovejše tehnologije in napredni načini pridelave sadja v Evrosadu zagotavljajo visoko kakovost našega sadja. Sam hladilno, sortirno-pakirni center center pa bo predstavila ga. Nada Drstvenšek, vodja hladilnice, ki bo vodila ogled.

Več informacij o dogodku najdete v priponki, o dnevih odprtih vrat pa na spletnem mestu 
www.lokalna-kakovost.si

Pridite in preverite tudi vi.

Vljudno vabljeni!  

 

 

 

 

 

 Preberite tudi

» Vse objave
Avtorji