eng / slo

Fruit Logistica Berlin 2015

17.02.2015

Največji sadjarski sejem Fruit Logistica je potekal v  Berlinu (Nemčija) od 4. do 6. februarja 2015.
Tudi tokrat je imelo podjetje Evrosad d.o.o. Krško svojo stojnico v hali 6.2 na isti lokaciji kot pretekli dve leti. Z malimi spremembami smo letošnjo  stojnico opremili v skladu z našim novim logotipom in prepoznavnim znakom (stilizirano jabolko). Značilna rdeče-bela barva urejenosti stojnice je lepo izstopala z jabolki na policah  in je ob bogati ponudbi naših dobrot (sveža jabolka, jabolčni sok, suhi krhlji) vabila tudi ostale obiskovalce.
Vse tri dni smo na stojnici zabeležili velik obisk naših poslovnih partnerjev iz Slovenije (Mercator, Maar, Luka Koper, Grapak) in tujine (kupci iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Velike Britanije, Italije, Nemčije, Dubaja, Egipta, Romunije, Belorusije, Litve).
Največ obiska smo bili deležni v prvih dveh dnevih. V četrtek nas je z svojim obiskom počastila tudi slovenska veleposlanica v Nemčiji, gospa Marta Kos Marko.
Izkoristili smo priložnost, da se s številnimi poslovnimi partnerji, predvsem iz tujine, sestanemo ob sproščenem pogovoru, analiziramo dogodke in skušamo predvideti nadaljnje aktivnosti v luči gospodarskega embarga proti Rusiji in iskanja alternativnih trgov, ki sta bili nasploh glavni temi pogovorov letošnjega sejma.
Kljub pomanjkanju časa za ogled samega sejma smo zbrali nekaj uric in obiskali slovenske razstavljalce kot tudi naše poslovne partnerje dobavitelje.
Z letošnjo predstavitvijo in obiskom smo lahko zadovoljni. Kot vsako leto nam je tudi letos prineslo nekaj novih izzivov in priložnosti za sodelovanje. Interes in povpraševanje  po slovenskih jabolkih obstoja kljub pritiskom velikih proizvajalk, predvsem Poljske. Ali bomo tovrstno predstavitev »sadjarskega sveta v malem« maksimalno izkoristili, pa je odvisno od nas samih in predvsem od kmetijske politike  Slovenije.
 
Pripravil: Mario Kurpes

 Preberite tudi

» Vse objave
Avtorji