Ponudba

jabolkahruškebreskvepakiranjesokovizima
jabolkahruškebreskvepakiranjesokovizima

hruške

VILJAMOVKA

Izgled

Svetlo zelena kožica, ki kasneje porumeni, belo meso, fine teksture.

OKUS

Izredno sočno meso, aromatično z značilno muškatno aromo.

ZNAČILNOSTI

Iz hruške viljamovke lahko nastane odličen destilat.

IZVOR

Angleška sorta neznanih staršev.

ČAS OBIRANJA

Sredi avgusta.

Razpoložljivost

Od obiranja do novega leta.

CONFERANCE

Izgled

Srednje velik plod, tipično hruškaste oblike, osnovna barva je zelena in rahlo rjasto prevleko.

OKUS

Fina tekstura, sočno, sladko in dišeče meso.

ZNAČILNOSTI

Ima največji rodni potencial.

IZVOR

Angleška sorta, nastala je iz sejanca.

ČAS OBIRANJA

Začetek septembra.

Razpoložljivost

Od obiranja do novega leta.

ABATE FETEL

Izgled

Srednje velik do velik plod, asimetrične oblike. Barva kožice je rumeno zelena, ki se z zorenjem spremeni v rumeno.

OKUS

Belo meso, fine teksture, sladko, srednje aromatično.

ZNAČILNOSTI

Plodovi so lahko zelo veliki.

IZVOR

Francoska sorta neznanih staršev.

ČAS OBIRANJA

Zori v drugi polovici septembra.

Razpoložljivost

Od decembra do aprila.

PAKHAMS

Izgled

Srednje velik plod, hruškaste oblike, s svetlozeleno kožico.

OKUS

Belo meso, fine teksture, sočno, sladko kislega okusa.

ZNAČILNOSTI

Nekateri ji rečejo »pozna Viljamovka«.

IZVOR

Avstralska sorta.

ČAS OBIRANJA

Druga polovica septembra.

Razpoložljivost

Od decembra do aprila.