Tradicija

Včeraj

Sadjarstvo ima v Posavju dolgo in bogato tradicijo, ki sega nazaj, vse do leta 1952. Takrat se je v regiji začel intenziven razvoj sadjarstva, panoge, ki je cvetela vse do 90. let. Razpad takratne Jugoslavije je celotno regijo potisnil v negotov ekonomski, politični in družbeni položaj. Da bi panoga lahko preživela, se je morala obrniti na svež organizacijski in podjetniški pristop.

Tako smo leta 1995 ustanovili družbo Evrosad d.o.o. Krško, ki je od takratnega Mercator - Agrokombinata odkupila 270 hektarjev nasadov z vso pripadajočo opremo, stroji in inventarjem.

DANES

Danes skupina Evrosad obsega skoraj 600 hektarjev površin in predstavlja skoraj tretjino slovenske sadjarske proizvodnje. Letno pridelamo približno 22.000 ton sadja, ki ga izvažamo v trinajst evropskih držav in osemnajst držav srednjega vzhoda. Naši kupci so predvsem velike trgovske verige in specializirani veletrgovci s sadjem in zelenjavo.

JUTRI

Popoln užitek terja popolno jabolko, ki ga lahko vzgojimo le s pomočjo najnovejših tehnoloških inovacij. Tako vsako leto vlagamo v nove nasade z mrežami proti toči in namakalne sisteme. S tem zaščitimo plodove in zagotovimo večjo kakovost sadja ter konstantno prisotnost na trgu. Vlaganje v nove nasade in kmetijsko mehanizacijo nam omogočajo nastop na visoko tekmovalnem evropskem trgu, boljšo učinkovitost in nižji okoljski odtis.